Az OPIT ötödik napja

Ez a nap a járőrversennyel és a fórummal telt el, valamint a nap végén a tábor zárásával.

Korán reggel kelt a tábor, hiszen a járőrverseny napja jött el. Többen érkeztek az egész országból a megmérettetésre. A pályát csütörtök délután a tábor lakói építették fel, majd pénteken felkészülten vettek részt a versenyen. Fiatalok és idősebbek mérettették meg magukat, mely az első körben futás, azután akadálypálya, ami gumiabroncsokon való átfutás, sérültcipelés, kúszás, kerékpározás, önvédelem, rönkcipelés volt, a harmadik kör pedig ismételten futás. Az első helyen Kárpátalja III. csapata végzett, másodikként Pest megye ifi csapata, harmadik helyen holtversenyben Csongrád és Békés megye csapata végzett.

Az elfáradt táborozók egy kis pihenés után a fórumon vettek részt, ahol a fiatalok feltehették a kérdéseiket az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagjainak és a társszervek, együttműködő szervezetek vezetőinek. Az idei fórumon Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Dr. Sipos Gyula r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos a Zala Megyei Redőr-főkapitányság vezetője, Dr. Horváth István r.alezredes a Keszthelyi rendőrkapitányság vezetője Zámbó Péter az OPSZ szakmai alelnöke, Kolozsi József az OPSZ Gazdasági elnökhelyettese, Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Krug Gusztáv a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Erdős Viktória sajtófőnök válaszolt a fiatalok kérdéseire.

Az este táborzárásra került sor, ahol különböző díjakat adtak át a fiataloknak, majd megválasztották Ms. OPIT-ot és Mr. OPIT-ot, azaz a tábor szépeit.