Az OPIT harmadik napja.

A hét felénél járnak a fiatal polgárőrök Gyenesdiáson az Országos Polgárőr Ifjúsági táborban.

A helyszínre már a Rádió P stábja is megérkezett, a táborlakók nagy örömére. Sok új arc mellett azért a régiekkel is találkoztunk.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismételten itt lehetünk a táborban. A programok nagyon izgalmasak, és színvonalasak. Több előadóval is sikerült beszélgetni, s elmondták, hogy nagyon tetszett nekik az ifjú polgárőrök figyelmessége.” – mondta el rádiónknak Hladon Sándor a rádió P főszerkesztője.

A szerdai napon kulturális és sportrendezvények biztosításában történő polgárőr közreműködés lehetőségei, volt a fő téma. Ezen belül Józsi György a Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóság igazgatója mutatta a megyében működő sportegyesületek mindennapjait. Szó eset a bajnokságok beosztásáról, a labdarúgó egyesületek és a polgárőr egyesületek közötti együttműködésről.

Dr. Elbert Gábor a metakommunikáció használata a helyi közösségépítésben címmel tartott előadást. Tartalmilag a szituációs gyakorlatra épültek, melyen belül a mindennapi párbeszédet gyakorolhatták az ifjak.  A polgárőrök szinte minden nap a lakossággal tartják a kapcsolatot, ezért nagyon hasznos volt, hogy olyan szituációk kerültek bemutatásra, ami a mindennapokban előfordulhat.

Szakképzet mentőorvosok és mentőápolók, elméleti és gyakorlati oktatása is nagy hatással volt a jelenlévőkre.  A disco balesetek megelőzése, lehetséges következményei több érdekes és tanulságos információt tartalmazott. A személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek esetén a helyszínre érkező polgárőr feladatait, tevékenységeinek sorrendje is téma volt. Mindenki ismételten nagyon sokat tanulhatott a gyakorlati bemutatóban.

Természetesen Krav-Maga edzés is folytatódott, reggel és délután egyaránt.