Az illegális hulladéklerakónál talált dolgok elvezetnek a szemetelőkhöz 

Nagyszabású bűnmegelőző akciót tartottak az elmúlt hét végén a városban és a térségében működő egyesületekből összevont polgárőrök. A Hatvanból, Ecsédről, Lőrinciből, Kerekharasztról, Petőfibányáról és Zagyvaszántóról hat szolgálati járművel érkezett tizenhét sárga mellényes önkéntes ezúttal Zagyvaszántón, Petőfibányán és Lőrinciben járőrözött, s növelte jelenlétével a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

Mint Vladár Roland, HMPSZ Hatvan területi alelnöke, az akció szervezője tájékoztatott: este 6 és hajnali egy óra között járőröztek az érintett területen. Egyebek között átnézték a Zagyvaszántó külterületén korábban talált illegális hulladéklerakót, ahol olyan nyomokra és dolgokra bukkantak, amelyek alapján a helyi önkormányzatnál bejelentést tehetnek a természetkárosító szabálysértők ellen.

Petőfibányán először egy ittas férfinak nyújtottak segítséget, később pedig az iparterületen figyeltek fel egy ott tartózkodó idegen személyre. Mint kiderült, az autóval érkező férfi a terület új tulajdonos, aki miután ezt elmondta, köszönetét fejezte ki a polgárőrök éberségéért. Lőrinciben járőrözve egy elhagyott kerékpárt találtak a figyelmes sárga mellényesek. Az ilyen esetben elmaradhatatlan jegyzőkönyvezés után biztonságos helyre szállították a kétkerekűt, amit másnap átadtak a jelentkező jogos tulajdonosának.

Az akció eredményességét és sikerét jelzi – mondta Vladár Roland -, hogy a polgárőrök jelenléte idején a körzetben rendőri beavatkozást igénylő rendkívüli esemény nem történt.

Sz. I.