Az Ifjú Gönyűiek Közösségének évzáró összejövetele

A közösség tagjai 2017. december 9-én összejöttek, hogy erre az évre elköszönjenek egymástól, elbúcsúzzanak negyedik évük első felétől.

Ez alkalommal vendégek is megtisztelték a közösséget, meghívásunkra ellátogatott Gönyűre a Kónyi Polgárőr Egyesület által mentorált – ez évben elindított – ifjúsági program 10 tagja és a polgárőrség elnöke, Csányi Gábor, titkára, Csányi Gáborné valamint Csányi-Kovács Beatrix a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség egyik sajtósa.

A rendezvényt megtisztelte Major Gábor, Gönyű község polgármestere és Pozsgai Veronika alpolgármester is, akik nemcsak köszöntötték a megjelenteket, hanem közreműködtek az összejövetel sikerében. Polgármesterünk a Szent Korona kicsinyített mását, az alaptörvényt mutatta meg a fiataloknak a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében. Alpolgármester asszony pedig – mintegy tiszteletbeli koordinátorként – besegített a kínálásba, a kalauzolásba.

A koordinátorokon kívül jelen volt két pedagógus segítőnk is, akik év közben vették ki részüket a közösség építéséből. Ágoston Zoltánné Edit néni szép és ízletes tortával lepte meg a fiatalokat, melynek morzsája sem maradt, emellett ő mutatta be a Hajós Múzeumot is a közel negyven fiatalnak. Zvezdovitsné Timi néni pedig közösségi játékot rögtönözve hozta közelebb egymáshoz a fiatalokat.

A polgárőr egyesület mini mikulás csomaggal, szendvicsekkel, teával, üdítővel lepte meg a jelenlévőket, melyek elfogyasztása után több önkéntes dj zenéjére némi “mozgás” volt tapasztalható, de sajnos vendégeink korán hazaindultak, így az alakuló buli hamar befejeződött.

Ízes, hangulatos élményekkel teli délután volt, farsangkor kirobbanó jókedv reményében szándékozunk folytatni.

Büszke vagyok, hogy a megyei és országos elismertség mellett közösségünk kivívta a helyi megbecsülést is, ezt tolmácsolta polgármesterünk és ilyen értelemben köszönte meg alpolgármester asszony például a fiúk templomkerti közreműködését.

Mindez nem működne a támogatók adományai nélkül, melyekre jövőre is számítunk és remélem , ismét érdemesek leszünk rá.

A közösség minden tagjának boldog karácsonyt és békés,sikeres új évet kívánok a koordinátor társak nevében!

Horváth Attila az egyesület sajtófelelőse, koordinátor