Az egész ország területére riasztást adtak ki az ónos eső miatt

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.12.25. vasárnap éjfélig

Ma éjfélig, hétfő kora hajnalig szórványosan várható – az ország döntő részén – folyékony halmazállapotú csapadék (eső, zápor), csak a keleti, északkeleti területeken fordulhat elő havazás (lepel – 2cm). Várhatóan a délelőtti órákig a folyékony halmazállapotú csapadék elsősorban ónos eső formájában hullhat, majd a felszín közeli hőmérsékletek nulla fok felé való emelkedésével, egyre többfelé már az eső a valószínűbb.

Azonban napközben sem zárható ki olyan területek előfordulása (nagyobb eséllyel délnyugaton), ahol továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet, ezeken a részeken további ónos eső fordulhat elő. Az esti óráktól az északkeleti megyékben (elsősorban Borsod, Szabolcs megye) is számítani lehet ónos eső kialakulására.

(Ebben a riasztási kategóriába sorolt időjárási események nem szokatlanok, de potenciális veszélyt jelenthetnek, ezért tanácsos elővigyázatosnak, óvatosnak lenni, főként az időjárási hatásoknak jobban kitett tevékenységek során. Különösen a bizonytalanabb kimenetelű, gyorsan változó időjárási helyzetekben célszerű a szokásosnál gyakrabban és részletesebben tájékozódni a várható időjárás felől.)

2016.12.25. 05:50 Országos Meteorológiai Szolgálat