Autós kalandtúra polgárőrökkel

Idén immár harmadszor rendezték meg Nagykanizsán az autós kalandtúrát, amin már másodszor indult a Kacorlaki Faluszépítő, Sport és Polgárőr Egyesület. Idén kilenc fővel és két autóval vettek részt a közel száztíz kilométeres versenyen.

Az első két rendezvény után a szervezők érezték, hogy harmadszorra is meg kell szervezniük ezt a túrát. Bizonyítja a sikert az is, hogy a mai nehéz gazdasági helyzet ellenére is idén tíz autóval több indult, mint tavaly, azaz most harminchét autó gurult a rajtvonalhoz. Magyar Ferenc, a Kanizsa Turizmusáért vezetője elmondta, hogy ezt a versenyt azért szervezik meg, hogy minél többen ismerjék meg a térség turisztikai értékeit. Ugyanakkor fontosnak tartják azt is, hogy közben a fiatalságot helyes közlekedési kultúrára tanítsák.

Ahogy a Rádió P már akkor is tudósított róla, tavaly is indultak és idén is részt vettek a kalandtúrán a kacorlaki polgárőrök. Magyar Zsolt, a Kacorlaki Faluszépítő, Sport és Polgárőr Egyesület elnöke szerint nagyon jó útvonalat választottak ki idén a rendezők. Szép táljakon autóztak és érdekes feladatokat kellett teljesíteniük az indulóknak.

–  Most is ugyanolyan jól éreztük magunkat, mint tavaly. – meséli Magyar Zsolt, a kacorlaki polgárőrség vezetője. – Nagyon jó útvonalat választottak a szervezők, szép tájakon vezetett a túra, érdekes feladatokkal. Úgy érzem, talán sikeresen tudtuk teljesíteni a feladatokat, és majd az eredményhirdetés után örömhírrel tudunk beszámolni erről.

–  Merre vezetett az útvonal?

– Zala- és Somogy megye egy részét jártuk körbe. Nagykanizsáról indultunk, majd Miklósfa, Surd, Őrtilos, Nagyatád és Iharosberényt érintve jutottunk vissza Nagykanizsára.

Ez egy több mint száz kilométert felölelő útvonal volt, ami úgy három- négy órás időt igényelt.

– Hányan indultak ezen a versenyen?

– A mi egyesületünkből kettő autó nevezett, az egyik autóban négyen, a másik autóban öten ültek (lásd fotót a cikk alján). Úgy gondolom, hogy a harminchat fős egyesületi létszámból egész szépen sikerült összegyűjteni a csapatot.

– Miért jelentkeztek a kalandtúrára?

– Mint minden ilyen eseménynél, itt is a legfontosabb a közösségépítés. Nem csak egy polgárőr egyesületben, hanem bármely egyesületnél fontos, hogy az emberek olyan eseményekben is részt vegyenek, ahol nem csak a munka, hanem a közösség összekovácsolása is fontos szerepet kap.

– Tervezik, hogy ha jövőre is megrendezik ezt a versenyt, akkor ismét indulnak?

– Természetesen! A kérdőíven is szerepelt az a kérdés, hogy hogyan éreztük magunkat a kalandtúrán, és ott is úgy válaszoltunk, hogy jó volt, szuper volt, és ha jövőre is megrendezik a versenyt, mi jönni fogunk.

– Az állomásokon milyen feladat várta a versenyzőket?

– Az útvonal mentén voltak állomások, ahol feladatokat kellett megoldani. Például kapura kellett rúgni, horgászni kellett, Kaszópusztán meg légpuska lövészetben mérték fel a versenyzők képességeit. Érdekes és kalandtúrához illő feladatokban bővelkedett a rendezvény.

– Hogyan tudták meg, hogy milyen útvonalon kell haladni?

– Kaptunk az indulásnál egy itinert, ami alapján végig tudtunk menni az útvonalon. Jelezte a feladatsort – hogy melyik útkereszteződésnél, illetve körforgalomnál, merre kell menni, merre kell fordulni – és ez alapján, aki figyelmesen követte az itinert, vissza tudott jutni a kiindulási pontra. Kívánok minden Rádió P hallgatónak nagyon sok ilyen rendezvényt, amiben ők is részt tudnak venni, és ezáltal ők is tudják a saját csapatukat építeni.

(MM, KES)