Átadták „Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” elismeréseket

A Józsefvárosi Önkormányzat hagyományosan a rendvédelmi napon tünteti ki azokat a közrend és közbiztonság területén dolgozó szakembereket, akik a kerület biztonságáért kiemelkedő munkát végeznek, és ezzel példát állítanak munkatársaik elé is.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere ünnepi beszédében kiemelte: az önkormányzat és a rendvédelmi dolgozók közös munkájának a célja, hogy a lakosok mindennapjait és a kerület közbiztonságát jobbá tegyék.

A Polgármesteri Hivatalban november 23-án megtartott ünnepségen Kocsis Máté köszönetet mondott a kitüntetetteknek, hogy tudásukkal, rátermettségükkel megteremtik a kerület polgárainak azt a biztonságérzetet, ami megilleti őket. A polgármester szerint nem vitatható, hogy számos kiváló rendvédelmi dolgozó van a kerületben, ám „a saját vezetőjük szerint Önök azok, akik az elmúlt esztendőben munkájukat a legjobbak között végezték, és példaként is állíthatók a munkatársaik elé”.

Közös munka a biztonságosabb Józsefvárosért

Kocsis Máté kitért arra is, hogy Józsefváros vezetése elkötelezett a közbiztonság javításában, és ezért rengeteg intézkedést tettek. Hozzátette: ma már sokkal jobb, biztonságosabb és élhetőbb a kerület, mint néhány évtizeddel ezelőtt, ami elsősorban a rendvédelmi dolgozókon múlt, az önkormányzat pedig támogatta ezt.

„A közös munkának az a célja, hogy az itt élő emberek mindennapjait, a kerület közbiztonságát tegyük jobbá” – fogalmazott. Ezért a maga, az önkormányzat és a kerület lakóinak nevében köszönetet mondott a kitüntetetteknek, és azt kívánta, hogy a jövőben is példát mutassanak munkatársaiknak.

A polgármester úgy folytatta, hogy a józsefvárosi rendvédelmi dolgozók, amellett hogy jól végzik munkájukat, jó közösséget is alkotnak nemcsak szolgálatban, hanem azon kívül is, és ez is hozzájárul az elért eredményekhez. Végezetül sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánt a megjelenteknek a további közös munkájukhoz.

„Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” egyik kitüntetettje: Kiss Károlyné polgárőr

Nyugdíjazását követően, 2012-ben lépett be a polgárőrségbe. Elmondása szerint, nem tudja elképzelni a további életét valamilyen hasznos tevékenység nélkül. A polgárőrség egyik legaktívabb tagja, nélküle elképzelhetetlen az iroda üzemeltetése, lelkiismeretes és precíz.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

Forrás: Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat