Árvízvédelmi gyakorlaton a rendész tanulók

2018. május 18.-án délelőtt a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósággal a Cserhát Különleges Mentőcsoport tagjaival együtt az iskolánk 10. és 11. osztályos rendész tanulóival közös katasztrófavédelmi gyakorlaton vettünk részt.

A gyakorlat során az árvízi védekezés alaptechnikáival ismerkedtünk meg, vezetési pontot építettünk, megismertük a védekezés során használható eszközöket. A feltételezés szerint az Ipoly vízszintje megemelkedett, ezért elő kellet készülni a védekezésre, amihez homokzsákokat töltöttünk és készítettünk elő.

A gáton buzgár keletkezett, aminek megállításához ellennyomó medencét építettünk, majd mivel a folyó vízszintje tovább emelkedett nyúlgáttal akadályoztuk a folyó kilépését a medréből.
A tanulók a mai napon hasznos ismereteket szereztek, bízunk benne, hogy az ismereteinket csak további gyakorlatokon kell majd feleleveníteni.

Forrás: Gál Zoltán – Salgótarjáni Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája