Adventkor is szolgálatban a polgárőrök

Fokozott figyelemre, elővigyázatosságra hívják fel a figyelmet a Kazincbarcikai járásban önkéntes szolgálatot ellátó polgárőrök.

Az ünnepek közeledtével az utcákon, az üzleteknél, a kirakodóvásároknál, a pályaudvarokon és a parkolókban is nagyobb tömegre lehet számítani. A főbb közlekedési útvonalakon megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A karácsonyi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért a Kazincbarcikai járásban működő polgárőr egyesületek az alábbi tanácsokkal segíti a készülődés zavartalanságát:

  • Vásárlás közben pénztárcájukat, kézi táskájukat ne tegyék a bevásárlókosárba, bevásárlókocsiba, vagy a nadrágjuk hátsó zsebébe!
  • Fontos, hogy a kézitáskájuk mindig zárva legyen, tömegben, zsúfolt helyeken szorítsák karjuk alá, érintetlenségét többször ellenőrizzék!
  • Járművüket minden esetben zárják be, amennyiben az rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel vagy sebességváltó zárral, akkor használják is azokat!
  • A gépjármű utasterét ne értékmegőrzőként használják, lehetőség szerint a nagyobb értékeket, a megvásárlást követően szállítsák haza!
  • Amennyiben tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, le- és felszálláskor ügyeljenek csomagjaikra, értékeikre!
  • Bankkártyás fizetés esetén, a PIN kódot úgy üssék be, hogy azt illetéktelen személy ne tudja leolvasni! A bankkártyát, mobiltelefont, a pénzt és az igazolványokat lehetőség szerint külön tárolják! Elvesztés, eltulajdonítás esetén azt azonnal tiltsák le bankjuknál!
  • A balesetek megelőzése érdekében kérjük, a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy az adventi készülődés okozta megnövekedett forgalomra tekintettel figyelmesebben, óvatosabban és előzékenyebben közlekedjenek.

Fogadják meg tanácsainkat, hogy a karácsonyi ünnepek és az adventi készülődés biztonságosan teljen! Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Zavartalan adventi készülődést kíván a Kazincbarcikai járás valamennyi polgárőr egyesülete.