Adománnyal érkezett a polgárőrség Terike nénihez

Fotó: HIROS.HU

A hideg tél komolyan megnehezíti a külterületen élők mindennapjait. Főként az idősek számára jelent a zord idő nagy terhet. Ma a Szarkásban jártunk, ahol a polgárőrség rendszeresen segíti adományokkal a rászorulókat – olvasható a HIROS.HU oldalán.

Fotó: HIROS.HU

Már javában tart a rekord hideg időjárás, ami az idősebbeket még inkább próbára teszi. Bevásárlás, orvoshoz járás, fűtés. Ez mind-mind megnehezíti az életüket. Így van ezzel Terike néni is, akihez két doboznyi adománnyal érkezett a polgárőrség kedden délelőtt. A csomagok meleg ruhákat rejtettek, melyeket a Vöröskereszt ajánlott fel a kecskeméti szolgálatnak.

Élelmiszer-utalványokkal, meleg étellel és egyéb adományokkal is támogatják a rászorulókat, hogy minél kevesebbet kelljen nélkülözniük. Ilyenkor az odafigyelés ugyanis életet menthet.

Fotó: HIROS.HU

– A külterületeken fokozottan figyelni kell az egyedülálló idősekre – mondta Mák Kornél alpolgármester, aki maga is tagja a Kecskeméti Polgárőrség Egyesületnek. – Figyelni szoktuk, hogy füstöl-e a kémény. Mert ha nem, akkor baj van.

Ezen a környéken 30 családot támogat rendszeresen a szolgálat, de a városvezetés ugyanúgy odafigyel azokra, akiknek egyébként fedél, étel, vagy az otthon melege nélkül kellene tölteni a mindennapjaikat. Szociális intézmények, mint például a Margaréta otthon, nappali-éjjeli melegedők állnak az emberek rendelkezésére.

Fotó: HIROS.HU

Forrás: HIROS.HU