A partnerségben alapuló közlekedés jegyében – Prevent Expo a Közlekedési Kultúra Napján

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedési Kultúra Napján, 2018. május 11-én 10 órától 16 óráig a Rendőrségi Szervek Kiképző Központjában (Budapest, IX. kerület Vágóhíd u. 11-13.)  Prevent Expo névvel szervezett rendezvényt.

Az esemény célja a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák terjesztése, a toleráns, partnerségen alapuló közlekedési kultúra népszerűsítése. A rendezvényen a baleset-megelőzési tevékenységet végző állami és társadalmi szervezetek mutatták be tevékenységüket az érdeklődők számára.

Kiállítóként jelen volt többek között az ORFK Bűnmegelőzési Osztály, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Polgárőr Szövetség, és a Hagyományőrző Rendőrszázad.

A Közlekedési Kultúra Napján a Művészetek Palotájában hirdették ki az „Egy fotó – Egy üzenet a biztonságos közlekedésért” elnevezésű közlekedésrendészeti fotópályázat győztesét, és adták át a díjakat.

A nyertes pályamű: az első helyezett Budai Boglárka r. őrnagy, a Szentendrei Rendőrkapitányság alosztályvezetője lett, aki „Példamutatás” című pályamunkájával érdemelte ezt ki.

ORFK Kommunikációs Szolgálat