A kolbász összeköt – kapcsolatkiépítés

A 20. Csabai Kolbászfesztiválon részt vett, Békés város testvérvárosának – a romániai Gyergyószentmiklós csapata is.

A delegációt Izsó Gábor Békés város polgármestere és Gyarmati Sándor a BMPSZ és a Békési Polgárőrség KHSZ elnöke fogadta.

1993 áprilisában kötött Békés város testvérvárosi szerződést az erdélyi, Hargita megyében található Gyergyószentmiklóssal. Az elmúlt éveket a folyamatos és bővülő kapcsolattartás jellemezte a sport és a kultúra területén. Delegációk látogatnak mindkét város jeles ünnepeire. Gazdaságélénkítő céllal többször került megrendezésre tapasztalatcsere, helyi termékek bemutatója a Madzagfalvi Napokon.

bekes1114-1

Az erdélyi és a békési fiatalok kapcsolattartása is folyamatos a kosárlabdázás és az Európai Uniós pályázatok útján megvalósuló diákcsere programok révén.

A baráti beszélgetések során a vendégek nagy figyelmet fordítottak Gyarmati Sándor beszámolójára, – melyben ismertette a Polgárőrség helyi tevékenységét – hiszen 2013 óta Gyergyószentmiklóson is működik Polgárőrség.

A két város polgármestere (Nagy Zoltán és Izsó Gábor) javasolta, hogy a Békési Polgárőrség KHSZ vegye fel a kapcsolatot a Gyergyószentmiklósi Polgárőrséggel.

Gyarmati Sándor a BMPSZ, és a Békési Polgárőrség KHSZ elnöke ígéretet tett, hogy az OPSZ közreműködésével megkezdi a kapcsolatkiépítést a Gyergyószentmiklósi Polgárőrséggel.

Nagy Zoltán Gyergyószentmiklós polgármestere meghívta Gyarmati Sándor – t és a Békési Polgárőrség KHSz delegációját 2016. decemberi V. Kárpát-medencei Disznótoros Főzőverseny, ill. a II. Gyergyószentmiklósi Forraltbor-készítő versenyre.