A balesetben elhunytakra emlékezve

Huszadik alkalommal koszorúzták meg Budapesten a közlekedési balesetben elhunytak emlékművét, ahol az áldozatokra emlékezve az Országos Polgárőr Szövetség koszorút helyezett el.

1996-ban Budapesten, a Flórián téren avatták fel azt az összetört személygépkocsit ábrázoló szobrot, amely egyben a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak állít emléket. Azóta minden évben – a halottak napját megelőzően – koszorúzási ünnepséggel emlékeznek meg az utakon elhunytakról a kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek. Így történt október 28-án is, amikor a Rendőrség és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében immár 20. alkalommal tartottak megemlékezést.

balesetaldozatokemlekmu-2
Az eseményen először beszédet mondott dr. Erb Szilvia, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, majd valamennyi, a kezdeményezéshez csatlakozó szervezet megjelent képviselője koszorút helyezett el az emlékműnél. Az Országos Polgárőr Szövetség nevében dr. Balogh Endre Róbert, az OPSZ Igazgatási Szervezetének vezetője helyezte el az emlékezés virágait.

balesetaldozatokemlekmu-1

Az esemény egyben üzenet a járművezetőknek a biztonságos és felelős közlekedésről: minden évben újabb számot vésnek a téren álló oszlopra. Idén a 644-es szám került fel az emlékműre – azok száma, akik útnak indultak, de soha nem értek haza.

Országos Polgárőr Szövetség