25 év a balesetek megelőzése érdekében 

A 25 éve alakult Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság (MBB) 2017. november 28-án, Miskolcon tartotta éves ülését, amelyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

Az évértékelőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervek képviselői is.

Kovács Béla r. ezredes megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes rendezvényt megnyitó szavai után Pitkó László r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, az MBB ügyvezető elnöke, valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára foglalták össze az elmúlt 25 év tevékenységét, illetve adtak tájékoztatást az elmúlt csaknem egy év főbb baleseti mutatóiról.

Az évértékelő bizottsági ülésen jelen voltak a megye rendőrkapitányságainak közlekedésrendészeti vezetői, továbbá Szádvári József r. alezredes az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársa is és a polgárőrség részéről Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A tanácskozás zárásaként Kovács Béla r. ezredes az MBB negyedévszázados működése alkalmából a bizottság tagjainak emlékplaketteket adott át.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság