15 éves a Pannon Polgárőrség

Megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte február 16-án, Dunaújvárosban, a Pannon Polgárőrség.

A díszünnepségen ott volt Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke aki köszöntő beszédében kiemelte: Anno bábáskodott az egyesület megalakulásakor, és az elmúlt 15 évben a Pannon Polgárőrség tagsága sokat bizonyított. Ma már mindenki tudja, hogy lehet rájuk számítani.

A polgárőr egyesület tagjait méltatta Kuti Attila rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályának vezetője is, aki hangsúlyozta, komoly hiányérzete lenne Dunaújvárosnak, ha nem működne az egyesület. Kiemelte, a Pannonosokra nem csak a járőrszolgálatok során lehet számítani, de sokszor bizonyítottak a rendkívüli eseményeknél is.

Dunaújváros megyei Jogú város vezetése és polgárai is hálásak, amiért a Pannon Polgárőrség tagjai ott vannak minden önkormányzati rendezvénynél, lehet rájuk számítani – mondta Lőrincz Konrád, a Dunaújváros Megyei Jogú Város Közbiztonsági és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, aki hozzátette – Dunaújváros önkormányzatának fontos volt a polgárőrség támogatása, ami anyagiakban is jól mutatkozik.

Ezután Cseh István megyei elnök elismerést adott át Peczen Antalnak a Pannon Polgárőrség elnökének, majd köszöntötték a kerek évfordulós polgárőr tagokat.
Az ünnepség, kötetlen beszélgetéssel, múltidézéssel és anekdotázással zárult.

(Lőwinger)

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség