Viharos szél okozta károk után munkában a polgárőrök

Országszerte több száz bejelentést kaptak eddig a tűzoltók, főleg kidőlt fák, leszakadó ágak miatt riasztották őket – mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-nek.

Az OKF honlapján azt közölte: sok kárt okoz a vihar az ország különböző részein, elsősorban ott, ahol piros vagy narancssárga riasztást adott ki az erős széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A visszajelzések alapján már a polgárőrök is részt vesznek a viharos szél okozta károk elhárításában.

El sem fogyasztották a vasárnap déli ebédjüket a Mányi polgárőrök, már lakossági bejelentést kaptak, hogy az elkerülő úton egy fa dőlt az útra. Az egyesület két járművel és két fővel és egy ifjú polgárőrrel vonult a helyszínre. A tűzoltóság értesítése után megkezdték a kármentesítést és a forgalom irányítását.

A Mezőszentgyörgyi és a Lepsényi polgárőrök is közösen vettek részt a vihar által okozott károk elhárításában. Az egyik utcában egy oszlop is kidőlt.

A Budapesti polgárőrök és önkéntes tűzoltók is részt vesznek a viharkárok felszámolásában, a fővárosban is tomboló vihar számos helyen okozott fakidőléseket, épületekben és gépjárművekben károkat, melyek felszámolásában, ezekben az órákban is hivatásos tűzoltók mellett önkéntes tűzoltók és polgárőrök is segítenek.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn