Veszélyes hulladékot gyűjtöttek a Békéscsabán

A békéscsabai polgárőrség az előző évek hagyományaihoz hűen lomtalanítási és veszélyes hulladék begyűjtési akciót tartott, és idén is hasznosnak, fontosnak minősült a munkájuk.

A Békéscsabai Városi Polgárőrség Környezetvédelmi Csoportja évek óta társadalmi munkában rendszeresen segíti a békéscsabai önkormányzat által szervezett veszélyes hulladék begyűjtési akcióit. Ebben az évben október 6-án és 13-án kilenc polgárőr és azok segítőkész önkéntes családtagjaival vettek részt a veszélyes hulladék begyűjtésében és lomtalanításban. A Városi Polgárőrség tagjai irányították a munkát, és felügyelték az akció helyszínein a nyilvántartásokat. Ezen felül a polgárőrök a nehéz fizikai munkából is derekasan kivették a részüket. A városban többen is elismerésüket fejezték ki a Békéscsabai Városi Polgárőrség tagjainak, amiért feladataikat társadalmi munkában végzik, nagy lelkesedéssel.

A polgárőrök a város területén illegálisan elhelyezett veszélyes hulladékok körébe tartózó anyagokról rendszeresen jelzést adnak az illetékesek felé, néha még segédkeznek a telephelyre történő beszállításában is. Rendszeresen szerveznek takarítási akciókat a város területén, ilyenkor sok kidobált és szétszerelt hűtőgépet, tévékészüléket, olajos edényeket találnak, ezeket mind a saját költségükön szállítják be a megfelelő lerakóhelyre. Ezen felül lomtalanításkor rendszeresen vigyázzák a közterületek rendjét, felügyelik a kirakott hulladékot az elszállításig, illetve, hogy a guberálók ne dobálják, és ne hordják szét a lomokat. – tudtuk meg Bugyinszki Tamás egyesületi elnöktől.

Hogy még hatékonyabbá tegyék a munkájukat, a Békéscsabai Városi Polgárőrség Környezetvédelmi Csoportja felhívással fordult a város és környék lakósaihoz, melyben kérték, hogy kövessék a városi polgárőrök példamutató környezetvédelmi tevékenységét, és a háztartásában keletkező veszélyes hulladékok körébe tartozó anyagokat, csak a begyűjtő helyeken rakják le.

Az alábbiakban láthatják, hogy a háztartásában, mely anyagok tartóznak a veszélyes hulladékok körébe.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn