Túrós András: A Polgárőrség sikertörténet

Kaposvár és környékének közbiztonsága kiegyensúlyozott, s jelentősen csökkent a jogsértések száma – fogalmazott dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Egyesület elnöke, aki a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület megalakulása kapcsán rendezett ünnepségre érkezett. Az altábornagy a kaposújlaki reptéren tartott összejövetelen örömét fejezte ki, hogy a kaposvári és környékbeli polgárőrség nagy létszámban, jelentős óraszámban teljesít szolgálatot a közterületeken.

Dr. Túrós András szerint a polgárőrség a rendszerváltozás utáni Magyarország sikertörténete, hiszen a civil szerveződés két és fél évtizede töretlen akarattal vesz részt a hazai települések közbiztonságának fenntartásában.

– Hálás vagyok azért, hogy szívből végzik ezt a munkát, mert tisztelik a rendet, és biztonságot akarnak teremteni önmaguknak és családjuknak – e szavakkal köszönte meg Szita Károly a polgárőrök elmúlt húsz évi munkáját. Kaposvár polgármestere örömmel tette hozzá: célunk eléréséhez – ahhoz, hogy Kaposvár már rövid távon is az ország legbiztonságosabb városa lehessen – kapunk 309 új segítséget. Szita Károly a készenléti rendőrség Kaposvárra érkezése kapcsán hangsúlyozta: a helyi rendőrség munkáját már ismerve, a polgárőrök eredményeinek tudatában, a készenlétisek kapcsán pedig a megelőlegezett bizalomnak köszönhetően e célkitűzés megvalósulása elérhető közelségbe kerül. A polgármester a jubileum emlékére vésett tálat nyújtott át Domán Tibornak, a kaposvári kistérségi szervezet elnökének.

A polgárőröket köszöntötte Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, valamint dr. Heffer Attila kaposvári rendőrkapitány is, aki megköszönte azt az együttműködést, amellyel a civilek segítik a hivatásos rendőrök munkáját.

Forrás: Kaposvarmost.hu

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn