Püspöki szentmise lebonyolításában segítettek a polgárőrök Rönökön

Szeptember 17.-én délelőtt 11 órára, újra hívők töltötték meg a rönöki Szent Imre templom padsorait.

Most is ünnepelni érkeztek a településen, és vonzáskörzetében élők, bár 25 évvel ezelőtt, 1992-szeptember 20.-án sokkal többen voltak, mikor Dr. Konkoly István szombathelyi, és Dr. Stefan László eisenstadti megyés püspökök felszentelték az újjáépült templomot.

A mostani ünnepi szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök celebrálta. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével V Németh Zsolt, Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára is.

A szentmise végén, a püspök úr megáldotta a templom mellett újratemetett Bartl József esperes, szentimrei plébános sírját, aki a templom egyik építtetője volt 1902-ben. A tisztelet, és emlékezés koszorúját V. Németh Zsolt mellett, Pékó Tamás Rönök község polgármestere, és Falb Zoltán alpolgármester úr helyezték el a síron. Az rossz időjárás ellenére, sokan vettek részt a szertartáson.

Az ő segítésükre érkezett a helyszínre 10 órakor a Rönöki Polgárőr Egyesület 5 tagja. Feladatuk a vendégek-hívek fogadása, parkoltatása, gépjárműveiknek őrzése volt. A napok óta tartó esőzések következtében erősen felázott talaj miatt, korlátozottak voltak a parkolási lehetőségek, de szerencsére sikerült problémamentesen megoldani a feladatot.

Emellett, szolgálati gépjárművükkel most is segédkeztek a településen élő idős hölgyek helyszínre, majd onnét hazaszállításában.
Dr. Takács Gyula plébános úr köszönetét fejezte ki minden megjelentnek, és az előkészületekben segédkezőknek is.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn