Polgárőr észlelte a migránsokat

Békés megyében, Battonya külterületén 2017. május 15-én 6 órán belül 42 illegális migránst fogtak el a rendőrök. Először 5 óra 40 perckor 1, majd 7 óra 15 perc körül 11, négy órával később pedig 30 külföldit ellenőriztek. Mindannyian illegálisan, a zöldhatáron gyalogoltak át Romániából. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon – írta a police.hu.

Az eseményhez még hozzátartozik Mekkel Zsoltnak, – a Battonyai Polgárőr Egyesület tagjának – elmondása (melyet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata is megerősített):

– 2017. május 15.-én reggel munkába menet észrevettem, hogy a  Határhíd Market utáni erdős résznél mozgás van. Mintha emberek jönnének ki az erdőből. Motorral közelebb mentem, és láttam, hogy kb. 12 fő gyalogol felém, 2 gyereket észleltem a csoportban. Érdeklődtem, hogy mit keresnek itt, de csak mutogattak és nem értettem a válaszukat.

A 107-es segélyhívószámon értesítettem a Rendőrséget, bejelentést tettem a tapasztalt eseményről.

Perceken belül kiérkeztek a Határrendészeti Kirendeltség járőrei, akik az elmondásom után rövid időn belül elfogták a migránsokat, majd megköszönték a figyelmességemet. – emlékezett vissza az eseményre Mekkel Zsolt polgárőr.

Nem nagydolog amit Mekkel Zsolt véghezvitt, csak teljesítette önként vállalt polgárőri kötelezettségét, a lakosság és az ország biztonsága érdekében.

Gratulálunk!

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn