Összefogás zöld Sopronért

Példaértékűnek mondható együttműködést írt alá a soproni polgárőrség 2013. január 16-án a Sopron környezetének és természeti értékeinek megóvásáért.

A Zöld Együttműködés nevű megállapodás aláírói között van a polgárőrségen túl többek között Sopron városa, a Soproni Rendőrkapitányság és sok civil szervezet is.

Pankotai Zsolttól, a Soproni Polgárőrség kommunikációs menedzserétől tudtuk meg, hogy az aláírók írásba foglalták, kölcsönösen segítik egymást Sopron és környékének a környezetének védelmében, hogy megóvják a környezetet a különböző károsodásoktól, hogy segítik egymást a város és környéke természeti értékeinek megőrzésében a következő generáció számára is.

Dr. Simon István alpolgármester az aláírás alkalmával hangsúlyozta: a példaértékű és országosan is egyedülálló együttműködésben az az eddigi összefogás folytatódik, alakul át és teljesedik ki, amelynek eredményességét a soproniak eddig is megtapasztalhatták a hulladék-kommandó munkája során. Kifejtette: „Az együttműködésben résztvevő intézmények, szervezetek, egyesületek, hatóságok munkája három pilléren nyugszik: a prevenció, azaz a felügyelettel együtt járó megelőzés, a szankcionálás és az esetleges károk felszámolása.”

Dr. Jámbor László az eseménynek helyt adó Fertő-táj Vadásztársaság elnöke hangsúlyozta: az eddigi közös, gyakorlatban bevált eredmények bizonyítják, hogy Sopron és környéke érdekében megfogalmazott környezetvédelmi célok elérésében hatékony az a széleskörű összefogás, amelynek köszönhetően nem csak a környezet- és természetvédelemre specializálódott cégek és szervezetek vesznek részt, hanem minden olyan szervezet, amely lokálpatrióta szemlélettel fontosnak tartja Sopron város és környéke érdekében dolgozni.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn