Összefogás Nagyesztergáron

Az utóbbi hetekben lévő hideg időjárásra való tekintettel, a Nagyesztergár Községi Önkormányzat, tűzifával segített több helyi arra rászoruló lakost és családot, hogy fűtött lakásban vagy helyiségben tudjanak tartózkodni.

Dülk Józseftől az egyesület elnökétől, aki egyben járási koordinátor és tagja a megyei elnökségnek megtudtuk, hogy az önkormányzat minden rászorulónak 1m3 fát szállíttatott az ingatlanjához, ahol a Nagyesztergári Polgárőrség tagjai segítettek a fa összevágásában, és szükség szerint annak a behordásában. A helyiek nagyon örültek a polgárőrök segítségének, hiszen sokan nem tudták volna a tüzelőt összevágni illetve bekészíteni a kályhák mellé.

Dülk József köszöni minden polgárőrnek az önzetlen munkát, és azt, hogy ebben a rendkívüli hidegben is megmutatták, hogy a polgárőrökre igen is lehet számítani. Felhívta a figyelmet arra is, hogy azoknak a polgárőröknek, akinek lehetőségük van arra, Nagyon Fontos, hogy felkeressék az időseket és betegeket, hiszen lehet, hogy nekik sincs tüzelőjük, vagy ha van, akkor nem biztos, hogy be tudják vinni a kályha mellé a jeges járdák vagy a lefagyott utak miatt.

Nagy Zoltán

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn