Nem csak a közbiztonságért tettek

2016 nyarán járőrszolgálat közben arra lettek figyelmesek a kisunyomi polgárőrök, hogy valami hever az úton. Közelebb érve látták, hogy egy kicsi macska, aki nem mozdul. Kiszállva a járőrautóból tapasztalták, hogy lélegzik, mozog, de nem tud lábra állni és szinte alig él.  A kismacskát óvatosan berakták óvatosan a hátsó ülésre, hiszen nem tudták, hogy lehet e törése, sérülése. Tárcsázták az állatkórházat és azonnal útnak indultak, hogy minél előbb szakszerű segítséget kapjon a pár dekás, csont sovány állatka.

A kórházban az orvos megállapította, hogy a macska kiszáradt, macskanáthás és nagyon alultáplált. Az ellátást azonnal megkezdték egy infúziós kezeléssel, de ezt nem nagyon bírta a cica és le kellett fogni, hogy a tűt ne tépje ki magából. A macskát elaltatták, hogy kezelni tudják, és ne szenvedjen, további kezelésre átvették. 50-50% esélyt adott az életben maradására az állatorvos.

Három nap múlva értesítették egyesület elnökét, hogy sokon nem múlott a macska élete, talán csak perceken, de megmenekült, lábra állt és eszik, iszik is újra. Jelezték, hogy náluk nem maradhat.

Az út szélére nem rakhatták vissza, ezért az egyesület elnöke, Horváth Ramóna és párja befogadták a macskát, aki azóta szépen felcseperedett. A Szombathelyi Állatkórház pedig nagyon korrekt módon térítésmentesen kezelte a talált állatot, mivel befogadásra került az egyesület elnöke által.

Ő csak egy kismacska, de minden élet számít és az állatokért mi, emberek tartozunk felelősséggel.

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

/Antoine de Saint-Exupéry/

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn