Negyed százada vállalták, hogy ügyelnek a közbiztonságra Kerecsenden

Hócza György elnök számolt be az egyesület elmúlt évi munkájáról. FOTÓ: BARTA KATALIN

Huszonöt éve döntöttek úgy a kerecsendi faluvédő  egyesület tagjai, hogy életre hívják a helyi polgárőr tagozatot, 2007 óta pedig önálló civil szervezetként őrködnek a falu biztonságáért a Kerecsendi Polgárőr Egyesület tagjai.

Március 18-án az elmúlt 25 évre emlékezett a tagság a jubileumi közgyűlésen, ahol az alapszabály módosítása mellett új tisztségviselőket is választottak, majd meghallgatták és elfogadták Hócza György elnök beszámolóját a múlt évben végzett munkáról.

Miután egyperces néma felállással emlékeztek meg az elhunyt társaikról, az elnök elöljáróban arról beszélt, hogy az önkéntes polgárőröknek is köszönhető, hogy a bűnelkövetés nem növekszik a településen. Kitért arra is, hogy nehéz évet tudnak maguk mögött, mivel sokan elköltöztek a tagok közül, mások azért nem tudtak több szolgálatot adni, mert a munkájuk miatt nem maradt idejük erre. Ettől függetlenül jó hír, hogy a fiatalabb korosztályból többen is csatlakoztak a jelenleg 30 aktív tagot számláló egyesülethez-szervezethez.

Tavaly meghaladta az 1230 órát a szolgálati órák száma, s csaknem 3500 kilométert járőröztek a szolgálati autóval.

A gondok között említette, hogy a falopások miatt erdőrészek, szőlők, gyümölcsösök tűntek el nyomtalanul, amit a hatóságnak minden alkalommal jeleztek. Felléptek a rongálókkal, a szemetelőkkel szemben, s igyekeznek elrettenteni jelenlétükkel a kábítószer-kereskedőket, fogyasztókat. minden rendezvényt biztosítottak.

Sajnálatos módon tavaly nem nyertek egy pályázaton sem, így az önkormányzati támogatásból, a tagdíjakból és a német kisebbség adományából gazdálkodtak. Az idei célok között szerepel a hatékonyabb szolgálat.

Végül 25 éves önkéntes munkájukért emlékplakettel jutalmazták Tatai Gyulát, Kőrösi Csabát, Grósz Jánost és Tóth Sándort.

B.K.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn