Motorra pattannak Somogy polgárőrei

Április 27.-én, került átadásra, ünnepélyes keretek között Budapesten, a Készenléti Rendőrség alakuló terén, az a 37 db. segédmotor kerékpár, melyet az ORFK-OBB adományozott, a szolgálatot ellátó polgárőröknek. Ugyanekkor került átadásra a Magyar Telekom Nyrt. által felajánlott 20 db. laptop is, az informatikai és az adminisztrációs feladatok könnyebbé tételéhez.

A motorkerékpárokat az ORFK vezetője Papp Károly r. altábornagy adta át, a megjelent megyék és egyesületek képviselőinek. Beszédében kiemelte: a Rendőrség köszönetet mond azért a tevékenységért, melyet az önkéntes bűnmegelőzők tesznek településük, lakókörnyezetük biztonságáért. Kiemelt stratégiai partnerként, fontos, hogy segítség a polgárőrség közlekedésbiztonsági és közlekedést elősegítő feladatait. Megköszönte, hogy a déli határszakaszokra levezényelt rendőri erőket, a polgárőrök megfelelő módon pótolják.

Somogy megyéből, az előzetes elnökségi döntés alapján a Barcsi Polgárőr Egyesület és a Szőkedencsi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület lett gazdagabb egy-egy motorkerékpárral, melyet az átvételt követően a két elnök ki is próbált.

A Magyar Telekom Nyrt. ezen a módon is szeretné kifejezni köszönetét, azoknak, akik a szabadidejükben a családtól elszakadva, teljesítenek szolgálatot, hogy mások biztonságát megvédjék- mondta átadó és köszöntő beszédében Fülöp Gábor értékesítési igazgató.

Somogy megye részéről a laptopot Gazdag Ferenc a SMPSZ elnökhelyettese vette át. A laptopot, elnöki döntés alapján a Siófok KPE fogja megkapni használatba, mivel 7. éve, egy használt, elavult laptopon dolgoztak és az új azt fogja kiváltani.

Gazdag Ferenc elnökhelyettes

 

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn