Látogatás a tűzoltóságon

A Gönyűi Polgárőr Egyesület által koordinált ifjúsági program tagjai a tavalyi véneki táborozás keretében tartott kiértékelésen kérték, hogy kevés “szobaprogram” és több “kimozdulós” program legyen.
Megfogadtuk a kérést. Ebben a félévben, az elméleti felkészítés és a csapatépítő “farsang” után jövünk-megyünk. A rendőrség után a NEMAK Kft. győri gyárába látogattunk, április 2-án pedig lehetőséget kaptunk arra, hogy idén is elmehessünk a tűzoltóságra, oda, ahol ember és technika Magyarország biztonságát szolgálja.

 

 

Az immár második éve az ifjúsági programban (Ifjú Gönyűiek Közösségében) résztvevőknek már némileg ismerős volt a terep, de ők is láttak, hallottak újat, az “elsősöknek” pedig minden új és érdekes volt. Szabó József tűzoltó törzsőrmester lelkiismeretes alapossággal megismertette az ifjakkal a járművek, technikai eszközök, ruhák feladatait, használatát. Végigvezetett bennünket a laktanyán, bemutatta, miként érkezik a személyzet az emeletről csúszva.

A közösség tagjai nemcsak a szemükkel, a kezükkel is lehetőséget kaptak az ismerkedésre, testközelből kipróbálhatták a beöltözés módját, gyorsaságát (inkább lassúságnak nevezném az előírt, emlékeim szerint két perces normaidőhöz viszonyítva), a ruha súlyát.

Ez évben elválasztottuk az álmélkodást az elmélkedéstől. A látogatást abszolváltuk, köszönet érte az engedélyező vezetőknek és kalauzunknak, az elméletet (tűzvédelmi alapismeretek), ősszel tartjuk meg.

(Horváth Attila az ifjúsági program koordinátora, sajtófelelős)

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn