Közlekedésbiztonsági nyílt nap Hajdúnánáson

Közlekedési balesetek megelőzése a cél.

A közlekedési balesetek visszaszorítása, a járművek műszaki állapotának javítása és a vezetéstechnikai tudás bővítése céljából a hajdúnánási műszaki vizsgaállomás üzemeltetője, a város önkormányzata, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság, valamint a helyi polgárőr egyesület közlekedésbiztonsági napot szervezett 2017. április 8-án. A nyílt nap célja az volt, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a megelőzés és példamutató magatartás fontosságára.

A program szervezői közlekedésbiztonsági szempontból díjmenetesen átvizsgálták a gépjárműveket és a kisebb beállításokat is elvégezték. A rendezvényen a rendőrkapitányság a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal és a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesülettel közösen közlekedésbiztonsággal kapcsolatos, felnőtteknek és gyerekeknek szóló gyakorlati bemutatókkal, KRESZ tesztekkel színesítette a programot, amelyen az érdeklődők kipróbálhatták a motor szimulátort, valamint a „részeg szemüveggel” is megismerkedhettek.

A rendezők a részt vevők között egy új kerékpárt és egy ingyenes műszaki vizsgát is kisorsoltak, valamint minden KRESZ tesztet kitöltő gyermek és felnőtt láthatóságot elősegítő baleset-megelőzési ajándékokat kapott.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn