Környezetvédelemben is az élen vagyunk

A polgárőrök újra megmutatták miként fognak össze és bizonyították igenis lokálpatrióták. Több mint tizenkettőezer polgárőr fogja segíteni a Teszedd-et jövő szombati programját a találkozási pontokon való szervezési munkával.

Folyamatosan futnak be a 2013. szeptember 14-i TeSzedd mozgalomra a regisztrációk. Az Országos Polgárőr Szövetség sajtófőnökének tájékoztatása szerint ezidáig ötszázöt tagegyesület regisztrált több mint tizenkétezer polgárőrrel, akik a találkozási pontokat fogják biztosítani Magyarország legnagyobb országtisztító akciójában. Erdős Viktória elmondta, hogy a polgárőrök a meglévő találkozási pontok két harmadát biztosítják majd, ők fogják koordinálni a kesztyűk, zsákok kiadását, a munkavégzés irányítását, az adminisztrációs munkákat.

Erdős Viktória hangsúlyozta, hogy a polgárőrség alapfeladata a közbiztonság megteremtése, a közterületi bűnmegelőzés, de szorosan kapcsolódik ehhez a környezetvédelmi tevékenységben történő aktív részvétel is. A polgárőrség évek óta rendszeresen együttműködik a környezetvédelmi hatóságokkal az illegális szemét lerakóhelyek felderítésében és felszámolásában.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszönetét fejezi ki a polgárőröknek, hogy társadalmi felelősségvállalásukat a környezetvédelem területén is összefogottan, egységként mutatják meg.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn