Kerékpár regisztráció ifjú polgárőrökkel

Az idén is megszervezett, április 22-i kerékpár regisztráción – melyet az ifjú polgárőrök és mentoruk hajtottak végre – 47 járművet regisztrált a polgárőrség a “futó kerékpártól” az elektromos “kétkerék párig”.

Az adatokat tartalmazó adatlapokat és a kerékpárról készült fényképeket átadjuk a rendőrségnek nyilvántartásba vételre. Ez azért hasznos, mert egyrészt a regisztrációt jelző matricának önmagában is van visszatartó ereje, másrészt, ha a kerékpárnak mégis nyoma vész, a regisztrált adatok alapján van kiindulópont, hogy mit keressen a rendőrség, mire figyeljen a polgárőrség és a lakosság.

Ez mindenképpen növeli kerékpár meglelésének esélyét. Többen jelezték, hogy most nem tudták elhozni biciklijüket, ezért nagy valószínűséggel, ősszel újabb akciót szervezünk, Ezt könnyebben tudnánk megoldani, ha többen lennénk, mert akkor több feladatot, gyakrabban tudnánk ellátni.

Aki úgy érzi, hogy akar és tud tenni lakóhelyéért, jöjjön közénk! A fiatalokat az Ifjú Gönyűiek Közösségébe, a felnőtteket az Egyesületbe hívjuk és várjuk! (Horváth Attila sajtófelelős)

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn