Ifjú polgárőrök és a polgárőrök is aktívan segítenek Hajdú-Bihar megyében

A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetséghez tartozó 81 tagegyesület polgárőrei az elmúlt évekhez hasonlóan nagy figyelmet fordított és fordít a közterületen az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.

Hajdú-Bihar megye helyi polgárőr egyesületeinek vezetői, tagjai folyamatosan kapcsolatot tartottak és tartanak a helyi rendőrkapitányságokkal, katasztrófavédőkkel. Az önkéntesek és a szakemberek együttes járőrözés keretében segítettek a bajba jutottakon, tették járhatóvá az utakat, nyújtottak segítséget az idős embereknek. A polgárőrök emellett az éjszakai órákban is aktív szolgálatot teljesítettek.

A hideg, téli időjárás minden évben komoly veszélyt jelent az egyedül élő emberekre, főleg a tanyán élőkre, és a hajléktalan emberek számára.

A hideg idő beállta miatt például a Haláp és Nagycsere ifjú és felnőtt polgárőrei a -17 fokos hidegben 17 tanyát kerestek fel Halápon és Nagycserén, ahol segítettek idős egyedül álló személyeknek fát vágni, behordani, valamint érdeklődtek az egészségi állapotuk felől. Volt olyan tanya, ahol elfagyott a víz, az állatok ellátása veszélybe került.

Volt olyan testvérpár, akinek ugyan volt némi fája, de nem tudták mivel összevágni.

A polgárőrök nem voltak restek haza menni a láncfűrészért, miközben egyik polgárőrünk még otthonról is hozott egy karton fát, hogy ezzel is segítse őket.

Köszönet illet minden polgárőrt, aki a vészhelyzetben is rendelkezésre állt, és komoly erőfeszítések árán – akár éjjel-nappali szolgálat teljesítését is vállalva – dolgozott Hajdú-Bihar megye lakosságának biztonsága érdekében. – tájékoztatta rádiónkat Tóth Attila Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn