Ifjú Polgárőrök Békés-Dánfokon

A megye ifjú polgárőreinek szervezett nyári tábort a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége Békés-Dánfok Üdülőközpontban.

 A tábor ünnepélyes megnyitóján jelen volt és beszédet mondott Izsó Gábor Békés Város polgármestere, Kolozsi József OPSZ gazdasági elnökhelyettes, Ladányi Zoltán r. ezredes Békés Város rendőrkapitánya, Gyarmati Sándor BMPSZ elnöke.

Lipták István az I. Békés Megyei Ifjú Polgárőr Tábor vezetője elmondta; a programot úgy állították össze, hogy abban közlekedési, balesti-és bűnmegelőzési ismeretek mellett sok szabadidő álljon a fiatalok rendelkezésére. A jogszabály változások alapján reményeink szerint egyre több fiatal fog bekapcsolódni a polgárőri tevékenységünkbe.

Reggeli tornával kezdődött minden nap. Először a reggeli után Gyarmati Sándor BMPSZ elnöke tartott előadást a polgárőrség szervezeti felépítéséről, képzésről. Előadásában ismertette a polgárőr egyesületek lehetőségeit a bűnmegelőzésben, kulturális –és sportrendezvények biztosítása területén. OPSZ által indított aktuális országos programokban a fiatalok szerepvállalási lehetőségeit is bemutatta.

Ebéd után Kovács Péter (r. főtörzszászlós Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság) a Mezőkovácsháza Polgárőr Egyesület KHSZ elnöke, tartott előadást a polgárőr járőrszolgálat közben előforduló eseményekről.

Harmadik nap Telekné Furák Mónika r. alezredes a BMRFK bűnügyi osztályvezetője tartott nagyon értékes, színvonalas előadást a dizájner drogokról és a hatásuk alatt állók felismeréséről, továbbá a számítógépes bűnözés elterjedéséről, közösségi oldalak használatának veszélyeiről adott tájékoztatást.

Sztaniszláv Tamás a KETOSZ főtitkára ismertette a szervezet működését, tájékoztatást adott a Kerékpáros Útőrszolgálatról.

A délutáni szabadfoglalkozás meglepetést tartogatott az ifj. polgárőröknek; SÁRKÁNYHAJÓ –s kiránduláson vehettek részt a Kettős-Körösön.

(Köszönet érte Kálmán Tibor úrnak, Békés Város Ifjúsági-és Sportreferensének)

A tábor tagjai részt vettek az Aug. 20.-i városi ünnepségen, ismerkedtek a várossal.

Vacsora előtt a táborlakók nevében Gál Krisztián István mondott köszönetet a tábort szervezőinek.

Együttműködés lehetőségei a katasztrófahelyzetek elhárításában, polgárőrök tevékenysége a mentési helyszínen címmel Lipták István nyá. pv. alezredes, a BMPSZ FEB elnöke tartott előadást, majd a Békés Város Önkormányzati Tűzoltóság bemutatója következett.

Ebéd után Gyarmati Sándor BMPSZ elnöke értékelte a tábort és elköszönt az ifj. polgárőröktől; bízva abban, hogy jövőre (remélhetőleg jobb idő lesz) és még többen vesznek részt a II. Ifjúsági Polgárőr Táborban.

 

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn