Hetedszer főztek a rendvédelmi versenyen

A hétköznapokon túl, kötetlen formában kapcsolatokat építeni és fenntartani valamint egy jót főzni – ez a célja a már hetedik alkalommal megtartott Sárospataki Rendvédelmi Főzőversenynek.

A hűs fák árnyékában gyülekeztek a különböző társszervek. Polgárőrök, mentők, rendőrök, büntetés-végrehajtási dolgozók, pénzügyőrök, vadászok és még szlovák rendőrök is részesei voltak a főzőversenynek. Leginkább nevében verseny, sokkal inkább a baráti kötelékről szól – mondta Dr. Téglás István a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője. Ahogy fogalmazott, azért zsűri is segíti a munkájukat.

 

Gyakran találkozunk egymással, de akkor dolgozunk, szolgálatban vagyunk. Most van időnk beszélgetni, egymás családját, gondolatait az életről megismerni – tette hozzá Klima János, polgárőr parancsnok. Szerinte a legfontosabb, hogy 12 csapat részvételével egyre erősebb közösséget alkotnak.

A zsűrire visszatérve. Márki Bertalan mesterszakács járt-kelt figyelmesen az üstök környékén, időnként egy-egy jó szóval, tippel segítve a főzőket. A mesterszakács azt mondta, a szabadtéri versenyeken nem elég, ha jól sikerül egy étel, különösen nagy figyelmet kell fordítani az adottság figyelembe vételére, a tiszta rendezett környezetre és ara, hogy szabad tűzhöz legyen igazítva a konyha technológia.

Helyezések:

I. Ágcsernyő Vasúti Rendőrség csapata
II. Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön csapata
III. Sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely csapata

Pálinka verseny győztese egyben a Sárospataki Rendőrség különdíjasa: Sátoraljaújhelyi Magyar-Szlovák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely csapata.
Sárospataki Polgárőr Egyesület különdíjai: Szerencs Rendőrkapitányság, Cigánd Rendőrörs csapatai.

Forrás: Sárospatak.hu

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn