A Határvédelmi Tagozat zászlóbontása- Dr. Túrós András beszéde

A Polgárőrség szakmailag egy újabb állomásához érkezett – emelte ki beszédében dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Ha kitekintünk Európába, akkor azt tapasztaljuk, hogy az országok többségében az illegális migrációtól szenved. Magyarország véleményem szerint kitűnően védekezik, mert időben meghozták azokat az intézkedéseket, amelyek gyakorlatilag az országot megvédték, megvédik.

A polgárőrség az illegális migráció kezeléséből nem maradhat ki, mert ez egy hazafias feladat. A polgárőr tevékenység egy önkéntes közösségi munka, mely nagyon komoly társadalmi értéket hordoz.

A polgárőrség nem egy átlagos civil szervezett, nem politizálunk, nem tiltakozunk, nem szervezünk demonstrációkat, mi a magyar emberek érdekeit szolgáljuk ezen a területen is.

Amikor ezren, tízezren… is illegálisan akarják átlépni az országhatárt, a polgárőrségnek is segíteni kell a rendőrség és a honvédség munkáját, segítve a kormány migrációs politikájának megvalósulását, hogy eredményesebb legyen a polgárőrség tevékenysége, lényegében ezért jött létre a polgárőrség határvédelmi tagozata.

A tagozat legfontosabb küldetése, hogy a határ térségben lévő településeken működő polgárőr egyesületeket tevékenységét hangolja össze, koordinálja. A migrációnak a kezelése, speciális felkészültséget és ismeretséget kíván, fontos, hogy a polgárőrök a megfelelő oktatást és felkészítést is megkapják.

Természetesen senki sem gondolja azt, hogy a polgárőr egyesületek, a polgárőrök nem végezték el eddig a munkájukat ezen a területen. Sőt, hősiesen helyt álltak a polgárőrök, különösen Csongrád és Bács-Kiskun megyében. Ismételten le kalappal a polgárőrök és az egyesületek előtt.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnökének teljes beszéde vágatlanul meghallgatható:

 

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn