Évet értékeltek a kékcsei polgárőrök

A hétvégén megtartott évértékelő értekezleten a kékcsei polgárőrök arról számoltak be, hogy bár a feladataik zömét bűnmegelőzés és a közterületi járőrözés képezte, mára már a gyermek- és ifjúságvédelem, drogmegelőzés, közlekedésbiztonság, katasztrófavédelem, környezetvédelem területén is jelentős mennyiségű feladatot látnak el.

A bűnügyi statisztikák szerint az ismerté vált bűncselekmények mintegy harmadát közterületen követik el, legtöbbször garázdaság, rongálás, rablás, alkalmi lopások történnek.

“Erőnkhöz, létszámunkhoz mérten fokoztuk a közterületi jelenlétet, segítettük a rendőrség munkáját és igyekeztünk megakadályozni bűncselekmények elkövetését.”

Az elmúlt év folyamán minden községi rendezvényen részt vettünk, biztosítottuk az önkormányzati, iskolai rendezvényeket. Iskolai előadás keretében baleseti szimuláció oktatófilmet vetítettünk le.” – mondta Vámos György.

A Kékcsei Polgárőr Egyesület 2016 év folyamán 1527 órát szolgált, amiből közterületen, önállóan eltöltött órák száma: 1378. Rendőrséggel (közlekedési alosztállyal) közös szolgálati órák száma pedig 149.

Az egyesület a kötelező alapszabály módosítást 2017 év január hónapjában megtette.

 

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn