Elhunyt Szudák Balázs

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége és az Újkígyósi Polgárőr Egyesület mély megrendüléssel tudatja, hogy Szudák Balázs, az Újkígyósi Polgárőr Egyesület alapító tagja 2014. 07.30.-án  74 éves korában elhunyt.

 Szudák Balázs 1940. február 8-án született. Általános iskolai tanulmányait az Újkígyóshoz tartozó Apáti pusztai iskolában végezte. 1960-tól az újkígyósi „Aranykalász” Mezőgazdasági Termelőszövetkezetnek lett a tagja, ahol fizikai munkásként dolgozott. 1963-ban mezőgazdasági gépész szakmunkásként tevékenykedett, majd mezőgazdasági gépszerelő, ív- és lánghegesztő szakmunkás vizsgát tett. Ezután olaj- és gázfűtő tanfolyamot végzett és ezekben a munkakörökben dolgozott. 1980-ban munkáját elismerték és a kiváló dolgozó jelvény tulajdonosa lett. Alapító tagja és 12 évig elnöke volt az 1992-ben megalakult Újkígyósi Polgárőrségnek. A több mint 20 éve tartó társadalmi feladatok végzése során számtalan kisebb-nagyobb elismerésben, oklevélben is részesült.

2003-ban az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Túros András a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatával ismerte el munkáját.

2006-ban az Országos Polgárőr Szövetség által adományozott „Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend” kitüntetésben részesült.

2009-ben az Országos Polgárőrszövetség elnöksége Polgárőr Érdemkereszt arany fokozat elismerését vehette át.

2012-ben a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége, a Békés megyében végzett kiváló és kiemelkedő munkájáért ”Emlékérem” elismerésben részesítette.

Szudák Balázs egy másik újkígyósi szervezet életében is aktívan részt vállalt. Az 1997-ben a már megalakult Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület vezetőjeként végezte az elnökségi munkát.

Halálával pótolhatatlan veszteség érte a polgárőr mozgalmat.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn