Elbúcsúztunk Matajsz Andrástól

Több százan, köztük rendőr és polgárőr vezetők kísérték utolsó útjára májusa 6-án Matajsz Andrást, a népszerű ” BANDZSÓ”- t, a példaértékű polgárőrt.

Békés megye szinte minden pontjáról érkeztek polgárőrök Tótkomlósra, hogy leróhassák tiszteletüket az elhunyt Matajsz András polgárőr temetésén. A búcsúztatón az Országos Polgárőr Szövetséget Török Barna az OPSZ Felügyelő Bizottság elnöke képviselte, aki koszorút helyezett el az OPSZ, Borsod-Abaúj Zemplén megyei és Nógrád megyei polgárőrök képviseletében. Megjelentek a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnökség tagjai illetve a megye több száz polgárőre. A Rendőrséget Czecher Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Orosházi Rendőr-kapitányság vezetője illetve Sándor Gábor r. ezredes, a Tótkomlósi Rendőrőrs vezetője képviselte.  Tiszteletüket tették a helyi és szomszédos települések lakói, számos civil szervezetek képviselői.

A polgári temetési szertartása szerint megtartott temetésen a Polgárőrség nevében Lipták István a BMPSZ Felügyelő Bizottságának elnöke mondott beszédet. Mint mondta:

– Matajsz András – ” Bandszó „ akit mindenki csak így ismert Tótkomlóson , igazi egyéniség volt. Lehetett szeretni, nem szereti, egy biztos, ha valaki megismerte, egészen bizonyos, hogy soha többé nem felejtett el. Hatalmas szíve volt, aminek egy része egészen biztosan a polgárőrségért dobogott. Mert neki innen, egészen belülről eredt az elhivatottsága. Nem csak a eszét, hanem a szívét is beleadta a munkába, amikor 1996-ban úgy döntött, hogy szeretett városában létrehozta, a már több településen jól működő polgárőr szervezetet. Tette ezt azért, mert felelősen gondolkodó állampolgárként, tenni akart a közbiztonság és a közrend fenntartásáért, a környezet-és természetvédelemért, a bűnmegelőzésért és nem utolsó sorban a hétköznapi emberek biztonságérzetének növeléséért. Teljes szívvel hitt abban, hogy a polgárőr tevékenység olyan önként vállalt szolgálat, amellyel jobbá, biztonságosabbá tehető a környezet, ahol a mindennapjait éli.  Tótkomlósi Polgárőr Egyesület megalakulása óta ellátta az elnöki teendőket. 2000-től a Megyei Szövetség Elnökségének tagja, majd elnökhelyettese, közel 10 évig az Országos Polgárőr Szövetség Elnökségének is tagja.- Matajsz András személyében igazi közösségi embert vesztettünk el. Jogkövető magatartás, fegyelmezettség, lelkiismeretesség, áldozatvállalás és szerénység jellemezték. Polgárőrként valamint magán emberként rá mindig lehetett számítani. Egy kiváló ember távozott közülünk. – mondta beszédében Lipták István.

A polgárőrök egy-egy szál virágot helyezett el a koporsó után a sírba, majd részvétükről biztosították az elhunyt családját.

Matajsz András élt 78 évet.

 

 

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn