Egyeztető megbeszélés a Balatoni idegenforgalmi szezonról

Jó hangulatú, barátságos hangnemben lefolytatott egyeztető megbeszélésen vettek részt a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó, Balaton-parti polgárőr egyesületek vezetői, 2017. május 30.-án Siófokon a Rendőrkapitányság épületében.

A megbeszélésen megjelent Apáti Kinga Csilla balatonszárszói, Istvánfi Ferenc balatonföldvári, Galó Tibor szántódi, Poór Gyula kőröshegyi és Gazdag Ferenc siófoki polgárőr egyesületi vezetők.

A rendőrség részéről Wágner Antal r. őrnagy, Közrendvédelmi Osztályvezető, mb. Kapitányságvezető-helyettes úr, volt jelen.

A megbeszélés kezdetén az Osztályvezető úr, köszöntötte a megjelenteket, majd megköszönte a polgárőrök tavalyi szezonban és az egész eddigi időszakban végzett áldozatos munkáját. Elmondta, hogy a szolgálatok szervezése ebben az időszakban nem egyszerű, és ezért szükség van a polgárőrökre. Tájékoztatta a megjelenteket az idei szezonban várható megerősítő erőkről, megmutatta a szekrénye oldalára kifüggesztett nyári vezénylési beosztás tervet, amely le van bontva a nyári hónapokra, feltüntetve a megerősítő rendőri erőkkel. Ettől függetlenül kihangsúlyozta, hogy a polgárőrök kellenek, szükség van az együttműködésükre. Tájékoztatásként közölte, hogy Somogy megye a rendőrségi felderítettségi statisztikában országos szinten, az első helyen áll, ez köszönhető a polgárőröknek is.

Ezt követően az egyesületi elnökök ismertették egyesületeik helyzetét, taglétszám, felszereltség ellátottság szempontjából. Mindannyian ígéretet tettek, hogy a Rendőrség munkáját, mint tették eddig is, segítik ezután is, minden támogatást megadnak az idegenforgalmi szezon sikeres lebonyolításához a Rendőrkapitányságnak. Jelezték, hogy szolgálat tervezetüket, minden hónap első hetében eljuttatják a siófoki Rendőrkapitány Közrendvédelmi Osztályára.

Gazdag Ferenc, mint a megyei szövetség elnökhelyettese, nagyobb tömeget vonzó rendezvények biztosítása esetén, pl: „Balaton Sound”, biztosította az Osztályvezető urat arról, ha szükséges, és felkérés érkezik, akkor polgárőrök „átcsoportosításával” nagyobb számban is rendelkezésre tudnak állni!

Gazdag Ferenc SMPSZ sajtófelelős

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn