Egy este két bűnözőt is elkaptak

A kerítésen átmászva távozott zsákmányával a lakatlan ház fosztogatója

Egy ismeretlen, idegen személy tartózkodik a Kékes utca 5. szám alatti lakatlan épületben – ezzel hívta fel a hét elején egy helybeli lakos Szalai Zoltán polgárőrt. A bejelentés este fél 8-kor futott be az önkéntes bűnmegelőző telefonjára, aki azonnal értesítette a helyi egyesület vezetőjét.

A községi polgárőrség elnöke, Harkó Ottó arra kérte társát, hogy odaérkezéséig tartsa szemmel az ingatlant, s amennyiben a gyanús személy kijön a házból, figyelje meg távozása útvonalát. Erre szükség is volt, mert időközben az idegen átmászott a kerítésen, s egy tömött nejlonzsákot, valamint egy nagyobb táskát cipelt magával. Mielőtt azonban végleg eltűnt volna, a polgárőr megállította. Szerencsére az illető nem tanúsított ellenállást, így társa, illetve az időközben értesített rendőrjárőr megérkezéséig visszatartotta.

Mint kiderült, a lakatlan épület fosztogatója egy falubeli volt, akit az egyenruhások előállítottak a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra, ahová a két polgárőrt hatósági tanúként kérték be.

Az éjszakába nyúló hivatalos eljárás után a polgárőrök hazaindultak. A városból kivezető Karácsondi úton azonban egy, a kezében két köteg kerítésfonatot cipelő férfira figyeltek fel. Árulkodó jel volt, hogy az illető a járőrautó láttán azonnal eldobta súlyos terhét.

Miután megállították, rákérdeztek a fonatok eredetére: a férfi elmondta, hogy fémet gyűjt, s azért teszi ilyen késői időszakban, mert akkor nem olyan feltűnő. A kötegeket másnap a MÉH-telepen kívánta értékesíteni. Ekkor a polgárőrök ismét értesítették a városi kapitányságot, majd átadták a járőröknek az éjszaka leple alatt gyanús ügyletbe keveredett személyt.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn