Vas Megyei Polgárőr Szövetség

Csalási kísérlet Vas megyében

2017. június 15-én telefon hívást kapott egy anonimitását kérő Vas megyei egyesület elnöke,melyben megkíséreltek pénzt kicsalni az egyesülettől azzal az ürüggyel, hogy olyan hibákat észleltek az OVH jelentésben,melyek azt vonhatják maguk után, hogy az egyesület felkerül az “Átláthatatlan gazdaságú szervezetek közé” így nem pályázhat meg bizonyos összegeket a későbbiekben. 


Olasz kislányt találtak a Celldömölki Vasúti Polgárőrök

A Celldömölki Vasúti Polgárőrség két tagja szolgálatuk ellátása közben felfigyeltek egy 12 év körüli olasz leány gyermekre. Miután kiderült, hogy menetjegy és felnőtt kísérő nélkül utazott, értesítették a Győri Rendőr-kapitányságot, akik a Győri vasútállomáson már vártak a beérkező vonatra.
Esküvőn segítettek Rönökön

Nem mindennapi szolgálatot láttak el május 6.-án a Rönöki Polgárőr egyesület tagjai.Egyik tagtársuk esküvőjének lebonyolításában segédkeztek. Jelenlegi tagunk, Kocsis Klaudia, és volt tagunk, a most…
Nagyszombati fáklyás körmenet Rönökön

Már hosszú évek óta kerül megrendezésre minden Húsvét nagyszombatján, egy különleges szentmise, ami csak Rönökre jellemző a térségben. Így idén sem volt kérdéses, újra Nagyszombati fáklyás körmenetet rendeztek a rönöki Szentimre templomnál.


Herényi Virágút polgárőrökkel

Már a legelső rendezvényen részt vettek a Gyöngygyöshermán-szentkirály Polgárőr Egyesület tagjai. Ez azóta bővült hiszen most már évek óta több egyesület is csatlakozott, hogy biztonságosan lezajljon a rendezvény. Váltott csapatokkal vannak jelen a polgárőrök a rendezvény mindkét napján.


Szőlő Jövésnek Könyve programsorozat Kőszegen

A tájegység múltjában és jelenében is kiemelkedő szerepe van a szőlő- és bortermelésnek. Nem csak a bortermés gazdasági fontossága, hanem az a sajátos embersors – szőlő – bor kapcsolat késztette a várost a Szőlő Jövésnek Könyve 1740. évi megnyitására.