ORFK Kommunikációs Szolgálat

Polgárőrök segítenek a rendőröknek a déli határszakaszon

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség közötti együttműködés keretében 2018. április 3. és 6. között a Jász Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség, a Budapesti Polgárőr Szövetség, valamint a Heves Megyei Polgárőr Szövetség polgárőrei három gépkocsival és 10-10 fővel segítik Bács-Kiskun megyében a magyar-szerb határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját.


Négy nem az ittas vezetésre

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2018. március 28-án a közelgő ünnep kapcsán sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a legfontosabb közlekedési tudnivalókra. Óberling József rendőr ezredes, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője az ittas járművezetés veszélyei kapcsán fogalmazta meg a rendőrség tanácsait.Házhoz megyünk 2018-ban

A programban – az eddigiekhez hasonlóan – a rendőrség mellett részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei.
Hó nehezíti a közlekedést a Dunántúlon

A rendkívüli időjárásra tekintettel 2018. február 20-án 8 óra óta működik az Országos Rendőr-főkapitányság országos törzse, valamint a hóhelyzettel érintett megyei rendőrfőkapitányságok csapatszolgálati törzse, akik folyamatosan koordinálják a havazással kapcsolatos rendészeti feladatokat.  
Mentéshez szabad utat adni

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal együttműködve folytatja kampányát, hogy felhívják a figyelmét az autósoknak a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést használó járművek közlekedéséhez szükséges biztonsági folyosók biztosítására.