Bombariadó gyakorlaton vettek részt a Bátyai polgárőrök

A Bátyai polgárőrök 11 fővel, bombariadó gyakorlatot hajtottak végre, gépjárművel, kerékpárral, valamint gyalogosan mozogva a helyszínen, a helyi lakosság érdeklődése mellett.

A feladat végrehajtásának menete a következő volt: 11:00 órakor került elrendelésre a próba bombariadó. Ezt követően történt meg az egyesület tagjainak telefonos kiértesítése. A polgárőröknek, 2 órán belül a megadott helyre kellett megérkezniük. Ezt a feladatot kiválóan teljesítették, hiszen mindenki időben ott volt. Az adott helyen a diszpécser elmondta a feladatokat, ismertetve, hogy kinek melyik területre, és hogyan kell eljutnia.

A feladatot azzal nehezítették, hogy egy gyermek megmentését is meg kellett oldani, akit kifestve, fához kötözve, – így imitálva azt, hogy nem tud mozogni -, találtak meg és szabadítottak ki. Ezt a feladatot is gyorsan sikerült végrehajtani.

A gyakorlatozás közben, egy nem várt igazi feladatot is meg kellett oldaniuk, hiszen egy helyi lakost lopáson értek tetten a polgárőrök. Szalmát lopott a Kalocsai Állami Gazdaságból. Vele szemben a szükséges, jogszabályban előírt intézkedéseket megtették.

Sajnos azonban a gyermek felkutatása és megmentése, valamint a lopáson tetten ért személlyel szembeni intézkedés, túl sok időt vett el a résztvevőktől, és így az eredeti feladatot, az ” időzített bomba ” felkutatását, nem tudták időben végrehajtani, az 15 óra 26 perckor ” felrobbant ”.

A nap végén az egyesület elnöke értékelte a végrehajtást, elmondta a vele kapcsolatos tapasztalatait, valamint köszönetet mondott minden a gyakorlaton részt vett polgárőrnek.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn