Az OPIT negyedik napja

Csütörtökön is a délelőtt a tanulásé volt. Többek között rendőrséggel, katasztrófavédelemmel, valamint az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) imázsával, kommunikációjával ismerkedhettek meg az ifjak.

Mint minden reggel, a csütörtök is krav-maga edzéssel vette kezdetét. Az ifjoncok egyre frissebben keltek napról-napra. A délelőtti foglalkozásokon jól érezték magukat a fiatalok. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságról 4 fő tartott előadást. Teendők, a járőr szolgálat közben előforduló események alkalmával. Tetten érés, helyszínbiztosítás, konfliktuskezelés, intézkedéstaktika. Ez volt a fő témájuk, emellett fegyverbemutatót is tartottak, valamint ki lehetett próbálni a rohamrendőrök védőfelszerelését is.

A másik előadás az együttműködés lehetőségei a katasztrófahelyzetek elhárításában, a polgárőrök tevékenysége a mentési helyszínen címmel volt megtartva, melyre nagyon odafigyeltek az ifjak, hiszen többen részt vettek már mentési munkálatokban az elmúlt évek katasztrófahelyzeteikor. Az OPSZ imázsa, kommunikációja is felkeltette a figyelmet, melyet Erdős Viktória, az OPSZ sajtófőnöke vezetett le. Megismerhették a fiatalok a fotózási technikákat, a rádiózást, újságírást, valamint riportot adhattak.

Délutántól szabadprogram volt, többen a jó időre való tekintettel fürödtek a Balatonban, strandröplabdáztak. Majd késődélután krav-maga edzés volt.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn