Az idősek jelezték, ismeretlen telefonálók próbálkoztak náluk

Jobb félni, mint megijedni – tanácsolták az időseknek. FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN

Megelőzhető az áldozattá válás

Nagyobb ünnepek, így karácsony, húsvét előtt rendszeresen ellátogatnak a családsegítő felnémeti gondozási központjába az Agria Polgárőr Egyesület tagjai, hogy felhívják az idős emberek figyelmét az ilyenkor rájuk váró veszélyekre.

A leggyakoribb ezek közül az, hogy a csúcsidőkben zsúfolt buszokon, vagy vásárlás közben meglopják őket. De bármikor célba vehetik őket a telefonos csalók, akik különböző trükkökkel próbálják megszerezni az értékeiket.

Ezúttal is ezekről adott tájékoztatást Gerczuj Zoltán, a polgárőr egyesület elnöke, aki Takács Attilával, az Egri Rendőrkapitányság kormánytisztviselőjével együtt – vetített képes előadáson – mutatta be: miként előzhetik meg, hogy a bűnözők áldozatává váljanak. Szó esett egyebek között a becsengető,  s magukat a különböző szolgáltatók emberének kiadó idegenekről, a besurranókról, a pénzfelvételkor vagy a kórházi kezelés idején rájuk leselkedő veszélyekről, s arról, hogy ha mégis megtörténik a baj, azonnal forduljanak a rendőrséghez vagy a polgárőrséghez.

Sz. I.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn