Az alapító mag tagjai tartják össze ma is a civil bűnmegelőzők közösségét 

HEVES – Jó hallani, az itt élőknek pedig azt tapasztalni, hogy a korábbi lelkesedéssel tevékenykedik a polgárőrség a városban. Fontos dolog ez azok után, hogy az évekkel ezelőtt kialakult belső vitát követő bírósági eljárás az egyesület javára dőlt el. Azt kívánom, legyenek továbbra is eredményesek a több évtizede vállalt szolgálat ellátásában – köszöntötte a Heves Város Polgárőr Egyesület tagjait Cseh István, az Országos Polgárőr Szövetség képviselője azon a napokban lezajlott közgyűlésen, amelyen az összetartó csapat elmúlt évi működésének a mérlegét vonták meg.

Mint Deli Miklós elnök beszámolójából kitűnt, ötvennyolc civil önkéntes bűnmegelőző áldozta fel a szabad idejét azért, hogy erősödjék a lakosság szubjektív biztonságérzete. Ennek érdekében rendszeres álló-, mozgó és figyelőszolgálatot láttak el a város bel- és külterületen, ahol tavaly 3699 órát töltöttek járőrözéssel, 782 órában pedig a rendőrséggel együtt tartott közbiztonsági akciókban vettek részt. Tagjaik a törvény által előírt vizsgával záródó szakmai alap- és továbbképzésen készültek fel a szolgálat ellátására, melynek során a rendszeres önálló bűnmegelőző tevékenység mellett számos önkormányzati, ifjúsági, kulturális és egyéb rendezvény biztosításában vettek részt. Önzetlen segítségükre nemcsak a rendőrség, hanem a rászoruló helybeliek is számíthattak. Példa erre az a téli akció, melynek során egyedül élő, illetve mozgássérült embereknek vitték helybe a tüzelőt.

– Bármilyen gondunk, kérésünk van, nyugodtan fordulhatunk hozzájuk. Ha kell, akár tíz-húsz polgárőrt is mozgósítanak a támogatásunkra, s ez azt jelzi, hogy nagyon jó kapcsolat alakult ki a rendőrség és a polgárőrség között – mondta ki Gulyás József, r. alezredes.

A Hevesi Rendőrkapitányság vezetője ennek jegyében elismerő oklevelet adott át az egyesület két tagjának, Hegedűs Katalinnak és Lólé Sándornak.

Ugyancsak köszönetét fejezte ki a polgárőrség tagjainak a közbiztonság javításáért végzett tevékenységükért Sveiczer Sándor, a város polgármestere, aki egyben bejelentette, hogy az elkövetkezendő három évben jelentősebb összeg jut majd a helyi civilszervezetek, így a polgárőr egyesület támogatására is.

A település vezetője ezt követően szintén dicsérő oklevéllel jutalmazta Nagy Lászlónét és Kalmár Jánost.

A továbbiakban a Heves Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Völgyi Ferenc kívánt  eredményes szolgálatot a méltán elismert egyesületnek, majd egyebek között példaértékűnek nevezte az utánpótlást jelentő fiatalokkal való törődést.

A közgyűlésen külön köszönetet mondtak az alapító, valamint a hosszabb ideje tevékenykedő tagoknak. A „25 éves polgárőr szolgálatért” oklevelet ezúttal Deli Miklósné, Deli Miklós, Kalmár Jánosné, Kalmár János, Tribik Andrásné, Tribik András, Dancz József és Sallai Gábor vehette át. Számosan kapták meg a 20, 15, 10 és 5 éve végzett önzetlen munkájukat elismerő oklevelet.

Sz. I.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn