A gyermekek biztonságáért Nógrádban

Interaktív bűn- és balesetmegelőzési előadást tartottak a rendőrök a nógrádi általános iskolában.

A nógrádi Hesz Mihály Általános Iskola diákjai – mintegy százhúsz gyermek – számára tartottak a napokban rendhagyó képzést a Rétsági Rendőrkapitányság szakemberei és a Nógrádi Polgárőr Egyesület tagjai.

Az alsó tagozatos gyermekek elsőként a közlekedés veszélyeiről, a balesetek megelőzéséről és a láthatóságot segítő eszközökről beszélgettek Valent Judit címzetes rendőr őrnaggyal, a Rétsági Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadójával. Majd a szakemberek az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola tanulóival közösen mutatták be a rendőri egyenruhát és a szolgálati jelvényt a gyermekeknek. A diákok a játékos vetélkedő során megtudhatták, hogy mit tegyenek, ha egy idegen megszólítja őket az utcán, vagy ha egyedül tartózkodnak otthon, illetve megismerték a 112-es segélyhívó számra történő bejelentés szabályait.

A délelőtt második felében Pálinkásné Eigen Éva címzetes rendőr őrnagy bűnmegelőzési főelőadó tartott a felsős tanulóknak előadást a drogok és az alkohol káros hatásairól, valamint felhívta az iskolások figyelmét az internet és a közösségi oldalak veszélyeire is.

Végezetül a résztvevők a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól megszerzett tudásukat és ügyességüket is bizonyíthatták a kerékpáros KRESZ-pályán.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn